Cabinet NEUROLOGIE

– consulturi de specialitate.
– ecografie Doppler extracraniana.
– ecografie Doppler extracraniana plus artere vertebrale.
– ecografie Doppler poligon Willis.

Medici:

CORBU ANA-FLORINA – Medic specialist neurologie;
NICA CRISTINA – Medic primar neurologie – competenta ultrasonografie doppler cerebrala;
DUMITRU DAN-LUCIAN – Medic specialist neurologie;
FURTOS ADRIAN – MIRCEA – Medic specialist.

Ce este neurologia?

Neurologia este studiul sistemului nervos, care include toate părțile creierului și ale măduvei spinării. Domeniul neurologiei se ocupa de boli, leziuni si tulburari ale sistemului nervos. Medicii specializați în neurologie se numesc neurologi. Bolile și tulburările nervoase sunt comune în societatea de astăzi și există multe tratamente pentru acestea. Medicii tratează tulburările nervoase cu o combinație de medicamente, intervenții chirurgicale și îngrijire a sănătății mintale. Persoanele cu tulburări nervoase pot avea dificultăți în mers, vorbit, gândire și îndeplinirea sarcinilor zilnice. Prin cercetare și tratament, persoanele cu tulburări nervoase își pot îmbunătăți starea.

Nurologia este un domeniu important al medicinei care dezvoltă în mod constant noi tratamente pentru sistemul nervos.  Medicii folosesc evaluări psihologice pentru a diagnostica boli psihologice precum anxietatea și depresia care afectează creierul și sistemul nervos. În plus, diagnosticarea precoce a bolilor facilitează tratarea lor cu medicamente sau intervenții chirurgicale, ceea ce este mult mai eficient decât tratarea lor mai târziu, când au devenit mai grave. Medicina a făcut progrese semnificative în tratarea tulburărilor sistemului nervos în ultimul secol.

Diagnosticare

Tulburările nervoase sunt diagnosticate prin examen fizic și teste. Medicii folosesc probe de sânge și urină pentru a diagnostica anumite boli. Unele tulburări comune ale sistemului nervos includ epilepsia, scleroza multiplă (SM), boala Parkinson, boala Alzheimer, boala Huntington și leziunile măduvei spinării. Aceste boli se pot prezenta cu simptome diferite, ceea ce face diagnosticul dificil. Unele boli sunt ușor de tratat, în timp ce altele necesită un management pe termen lung. Medicii tratează tulburările nervoase folosind medicamente sau intervenții chirurgicale. În cazurile severe, o persoană poate avea nevoie de ambele abordări pentru a-și gestiona starea.

Diagnosticul implică, de obicei, efectuarea de examinări clinice, efectuarea istoricului medical și efectuarea de examinări fizice. Medicii efectuează, de asemenea, diverse teste pentru a exclude anumite afecțiuni, cum ar fi scleroza multiplă (SM). În timpul unei examinări fizice, medicii examinează ochii, urechile, nasul și gura pacientului pentru orice anomalie sau simptome de boală care pot cauza dizabilități sau deces în unele cazuri. În continuare, medicii efectuează un examen neurologic pentru a testa mișcarea musculară a pacientului în diferite părți ale corpului său. Acest lucru permite medicilor să diagnosticheze anumite tulburări neurologice, cum ar fi miastenia gravis. După această examinare, medicii pot da pacientului lor câteva medicamente pentru a-și îmbunătăți sănătatea înainte de a continua cu examinări sau teste suplimentare.

Call Now Button